Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
miód płynny 5 łyżek
sól 2 łyżeczki
tyminek łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
ocet balsamiczny 2 łyżki
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w miodzie

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Pokrojonego kurczaka włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy. Mięso razem z przyprawami masować przez chwilę. Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 4-5 godzin lub na noc. Po upływie tego czasu wyjąć mięso z lodówki. Na patelni rozgrzać olej i układać kawałki kurczaka. Podsmażać go z każdej strony na złoto brązowy kolor. Podsmażonego kurczaka podlać około 100 ml wody, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu 40-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak