Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ugotowanego mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dowolne mięso 0,5 kg
włoszczyzna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ugotowanego mięsa

Mięso i oczyszczoną włoszczyznę umyj . Włóż do garnka , zalej zimna wodą , dodaj kilka ziarenek pieprzu , szczyptę soli i gotuj na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij mięso z wywaru , ostudź . Usuń kości Zmiel w maszynce , przypraw solą oraz pieprzem . Jeśli masa jest gęsta wlej odrobinę wywaru , aby kremowej konsystencji . Można dodać można majeranku lub czosnku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak