Sposób przygotowania

fasolę zamoczyć na noc następnego dnia ugotować w osolonej wodzie odcedzić,natkę umyć kilka listków odłożyć a resztę posiekać,cebulę i czosnek posiekać a następnie zeszklić na oleju zalać wywarem mięsnym i zagotować dodać majeranek,paprykę ostrą,plastry ziemniaków i pokrojone papryki gotować ok.15min.dodać ugotowaną fasolę,koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki,zupę zagęścić przygotowaną zasmażką z masła i mąki wymieszać i gotować jeszcze ok.15min.boczek pokroić w plastry i podsmażyć na oleju,zupę podawać z boczkiem przybraną listkami pietruszki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacyjny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !