Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 szkl.
papryka czerwona 2 szt.
cebula
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 5 szt.
boczek wędzony 30 dkg.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól
wywar mięsny 1 l.
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa z papryką

fasolę zamoczyć na noc następnego dnia ugotować w osolonej wodzie odcedzić,natkę umyć kilka listków odłożyć a resztę posiekać,cebulę i czosnek posiekać a następnie zeszklić na oleju zalać wywarem mięsnym i zagotować dodać majeranek,paprykę ostrą,plastry ziemniaków i pokrojone papryki gotować ok.15min.dodać ugotowaną fasolę,koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki,zupę zagęścić przygotowaną zasmażką z masła i mąki wymieszać i gotować jeszcze ok.15min.boczek pokroić w plastry i podsmażyć na oleju,zupę podawać z boczkiem przybraną listkami pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.11.2013 23:20
rewelacyjny obiad
Seba 02.06.2012 00:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak