Sposób przygotowania

Masło utrzeć z żółtkami, dodać mąkę, otartą skórkę z cytryny, cukier, pieprz i sól. Stale mieszając rozprowadzić masę wrzątkiem do konsystencji sosu. Wlać wyciśnięty sok z cytryny, wymieszać i podgrzać prawie do wrzenia. Nie gotować. Po ostudzeniu podawać do ryb, warzyw i białych mięs.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    można wypróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    o holender!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    może to latający holender?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    trzeba spróbować:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    może być ciekawy
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    warto wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !