Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zimowa z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasoli 30 dag
wędzonej kiełbasy 10 dag
ziemniaków 5
pomidory 4
marchewki 4
cebula biała 1
szpinaku 0,5 kg
buraków 0,5 kg
głowka kapusty 1
seler 1
natka pietruszki 1
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zimowa z kiełbasą

Warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroic na drobne kawałki. Cebulę drobno posiekać. W dużym garnku zagotować wodę i rozpuścić w niej kostke rosołową. Dodać wszystkie warzywa, fasolę i pokrojoną kiełbase. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i wyjąć połowe warzyw. Przetrzeć je przez sito i ponownie dodać do zupy. Gotować na małym ogniu przez 10 min, ciągle mieszając. Dodać sól, pieprz i przyprawy do smaku.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 30.04.2011 01:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak