Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona cukinia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
jaja do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona cukinia

1. Cukinie umyć i obrać. Pokroić na talarki grubości ok 2 cm. Wydrążyć środki.

2. Rozbełtaj jajka. Przyprawić.

3. Bułkę tartą wysypać do miseczki.

4. Wydrążone talarki oprószyć, pieprzem, solą i odrobiną kucharka, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.

5. Obustronnie smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolo.

6. Podawać z odrobiną ketchupu, albo jeśli ktoś nie przepada bez ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.12.2013 21:38
Też robię taką cukinię. Bardzo ją lubię.
Alex_M 24.06.2013 12:38
tez lubie taka cukinie
RenataZ-et 10.01.2013 20:18
jak jest tylko sezon na cukinię to bardzo często robię ją w takiej wersji :)
Adam/ZUB3R 16.12.2012 11:37
dobre
hahanka 29.11.2012 18:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak