Sposób przygotowania

1. Cukinie umyć i obrać. Pokroić na talarki grubości ok 2 cm. Wydrążyć środki.

2. Rozbełtaj jajka. Przyprawić.

3. Bułkę tartą wysypać do miseczki.

4. Wydrążone talarki oprószyć, pieprzem, solą i odrobiną kucharka, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.

5. Obustronnie smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolo.

6. Podawać z odrobiną ketchupu, albo jeśli ktoś nie przepada bez ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    hahanka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    jak jest tylko sezon na cukinię to bardzo często robię ją w takiej wersji :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    tez lubie taka cukinie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Też robię taką cukinię. Bardzo ją lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !