Sposób przygotowania

Poprzedniego dnia należy umyć i namoczyć grzyby.mięso oczyscić z błon i żyłek,opokroić na 4 plastry.Zbić,posmarować sokiem z cytryny,skropic olejem,posypać pieprzem,posolić.Ułożyć jeden na drugim i tak zostawić na 15 minut.Następnie obtaczać w mące i smażyć na silnym ogniu z obu stron.Przełożyć do garnka.Cebulę pokroić w plastry,usmażyć na złoto i przełożyć do bitek.dodać papryczkę, grzyby oraz wodę z grzybów i dusić 45 minut pod przykryciem.Gdy mięso będzie miękkie,dodać smietanę,doprawić i zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    OOOOO... bardzo ciekawa odmiana bitek. Mam grzybki w sporej ilości po wczorajszym grzybobraniu. Wprawdzie nie suszone, ale myślę, że w takim wariancie bitki też będą dobre.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ekstra :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ale smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super:}
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    zjadłbym takie bitki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    przepyszna potrawa
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    nigdy nie jadłam ze śmietaną...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !