Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Gruszkę obieramy i ucieramy na tarce na dużych oczkach. Ziarna mielimy w rozdrabniaczu. W misce ucieramy jajko dodając stopniowo cukier. Następnie dodajemy etapami mąkę, proszek do pieczenia ,sodę, kakao oraz jajko. Potem nie przerywając mieszania dodajemy otręby , zmiksowane w rozdrabniaczu ziarna słonecznika i gruszkę startą na tarce o dużych oczkach. Wkładamy do silikonowych foremek i pieczemy w 200 C około 30-40 minut. Przed podaniem posypałam jeszcze cukrem pudrem i otrębami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    jak zawsze pysznie wyglądają :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !