Sposób przygotowania

Grzyby smażymy razem z cebulką na oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po usmażeniu zalewamy wodą do poziomu grzybów. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i tymianek oraz sosem i mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilę na małym ogniu.

Ziemniaki ucieramy na tarce na małych oczkach i cukinię razem ze skórką na dużych. Mieszamy i dodajemy jajko i mąkę oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy placki równej wielkości i układamy na sobie. Polewamy sosem i na to układamy pokrojoną w kostkę fetę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    No to czekamy na cukiniowy sezon :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    tak :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    kradnę do swojej księgi, z cukinią jeszcze nie próbowałam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !