Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz polski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywaru z mięsa 1,5 l
ziemniaków 5
buraczki 4
gęstej śmietany szklanka
mąki 2 łyżki
koperku szczypta
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz polski

Oczyszczone i umyte buraczki zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Zalać częścią wywaru, podgotować nie doprowadzając do wrzenia. Przecedzić po kilku godzinach. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Zalać pozostałym wywarem. Zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką i koperkiem. Połączyć wywar z buraczków z ziemniakami, śmietaną, dodać sól i pieprz do smaku.

Smacznego!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 20.05.2011 12:59
ładnie wygląda:)
Smakosz6 15.11.2010 09:22
mniam
Smakosz6 02.10.2010 20:58
mniam
diablica85 30.06.2010 10:39
Mniam uwielbiam barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak