Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z porem, papryką i mieloną kolendrą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
por 1 sztuka
kolendra pół łyzeczki
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z porem, papryką i mieloną kolendrą

Kroki postępowania

1
Pora pokroić w krążki.
Krok 1 - Schab z porem, papryką i mieloną kolendrą foto
2
Mięso umyć i obsmażyć na oleju, a następnie dusić z porem.
Krok 2 - Schab z porem, papryką i mieloną kolendrą foto
3
Dodać paprykę i dusić.
Krok 3 - Schab z porem, papryką i mieloną kolendrą foto
4
Pod koniec duszenia, dodać zmieloną kolendrę i resztę przypraw.
Krok 4 - Schab z porem, papryką i mieloną kolendrą foto
5
Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Krok 5 - Schab z porem, papryką i mieloną kolendrą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 06.05.2013 19:09
super schabik
Ewelina47 03.07.2012 20:45
lubię schabik
Kasiax18 08.06.2012 21:44
extra
mili_kati 18.03.2012 23:37
super
IKrakowianka 26.12.2011 12:15
super
Marta1986 22.12.2011 16:18
pycha
Beatris 09.10.2011 11:12
Zjadłabym porcyjkę.
Weronika_eM 08.10.2011 22:08
pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak