Sposób przygotowania

1. Skrzydełka dokładnie umyć i zwrócić uwagę czy nie zostały na nich żadne piórka bądź ich ostatki. Wrzucić do garnka, zalać wodą dodać 3-4 listki laurowe oraz z 4-5 kuleczek ziela angielskiego, doprawić odrobiną kucharka, zagotować.

2. Marchew i pietruszkę umyć i pokroić w paski, por i seler umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić gdy skrzydełka będą się gotować. Gotować jeszcze ok 45 minut. Pod koniec dodajemy sok pomidorowy.

3. Makaron ugotować wg przepisu.

4. Wyjąć skrzydełka z zupki i obrać z nich mięsko. Mięsko wrzucamy z powrotem do zupki. Doprawiamy pieprzem, solą i jeśli jest potrzeba jeszcze odrobiną kucharka. Natkę pietruszki rozdrabniamy i oprószamy nalaną już do talerzyka zupkę.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    to jest moja lubuiona
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    uwielbiam ja, zazwyczaj mam w poniedziałki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !