Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 listki
ziele angielskie 4-5 kuleczek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
marchew 3 sztuki
pietruszka 3 sztuki
natka pietruszki do smaku
por 1 średni
seler 1/2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
sok pomidorowy 0,5-0,7 litra

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

1. Skrzydełka dokładnie umyć i zwrócić uwagę czy nie zostały na nich żadne piórka bądź ich ostatki. Wrzucić do garnka, zalać wodą dodać 3-4 listki laurowe oraz z 4-5 kuleczek ziela angielskiego, doprawić odrobiną kucharka, zagotować.

2. Marchew i pietruszkę umyć i pokroić w paski, por i seler umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić gdy skrzydełka będą się gotować. Gotować jeszcze ok 45 minut. Pod koniec dodajemy sok pomidorowy.

3. Makaron ugotować wg przepisu.

4. Wyjąć skrzydełka z zupki i obrać z nich mięsko. Mięsko wrzucamy z powrotem do zupki. Doprawiamy pieprzem, solą i jeśli jest potrzeba jeszcze odrobiną kucharka. Natkę pietruszki rozdrabniamy i oprószamy nalaną już do talerzyka zupkę.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 11.01.2013 09:19
pyszna zupa
TEtalicha 06.01.2013 22:26
uwielbiam ja, zazwyczaj mam w poniedziałki
Mati13 29.11.2012 19:11
to jest moja lubuiona
RenataZ-et 15.11.2012 17:36
bardzo lubie
ewaa 03.11.2012 21:13
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak