Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grzybami leśnymi i tofu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasta francuskiego 1 opakowanie
grzybów leśnych 1 szklanki
natki pietruszki 1 łyzka
suszonego tymianku 1/2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
śmietany 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
tofu 4 paski
białej cebuli 1/2 szt
olej do smażenia 3 łyżki
jajko 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 (prowansalska)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grzybami leśnymi i tofu

Grzyby leśne i cebulę myjemy i kroimy w kosteczkę. Smażymy razem na oleju roślinnym. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pietruszkę i tymianek i zalewamy śmietaną. Dosłownie jeszcze przez chwilkę trzymamy na gazie i odstawiamy. Farsz zagęszczamy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Tofu kroimy w kosteczkę. Ciasto francuskie rozwijamy i porcjujemy na kwadraty. Na środku układamy farsz i zlepiamy na kształt trójkąta. Smarujemy jajkiem i pieczemy około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.09.2012 19:17
takich nie jadłam
Jolanta40 19.10.2011 08:15
danie bardzo smaczne, więc polecam
Justyna Jussstiii 18.10.2011 19:29
super
1j1o1l1a1 08.10.2011 19:56
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak