Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z budyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1,5 szklanki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
margaryna 1 kostka
budyń waniliowy 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z budyniem

Budyń gotujemy na gęsto i schładzamy.Białka jajek ubijamy,dodajemy cukier,żółtka,mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy. Na koniec dajemy rotopioną,chłodną margarynę. Ciasto wylewamy na blachę,na ciasto łyżką kładziemy budyń. Posypujemy kruszonką,pieczemu ok.40 minut w 180 stopni. Pyszne! Kruszonka: mąka,margaryna,cukier,cukier waniliowy-wszystko ucieramy,proporcje dajemy na \"oko\". POLECAM!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.02.2012 09:05
jeszcze takiego ciacha nie jadłam
Monika111 02.02.2012 09:21
Zdjęcia przedstawiają wersję z budyniem malinowym :)
Marta1986 30.12.2011 12:33
smaczne:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak