Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka zapiekanka warzywna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
fasola szparagowa 0,5 kg
kalafior 1/2 szt
cebula biała 1 szt
pomidory 2-3 szt
sól
olej 1/2 szkl
tymianek
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: lekka zapiekanka warzywna

Ziemniaki obrać, kalafior i fasolkę lekko obgotować, obgotowane ziemniaki pokroić w plasterki ułożyć na blaszce do zapiekania posypać tymiankiem i solą na to położyć plasterki cebuli i różyczki kalafiora oraz pokrojoną fasolkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować połączyć z olejem przyprawić zalać warzywa , wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 60 min w tem 180 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 06.10.2012 13:05
pysznie
ziutula
ziutula 22.06.2012 18:48
dobra na kolację..
Goya 16.04.2012 18:45
mniam
Mati13 01.02.2012 14:34
dobra
Wafelek2601 09.12.2011 11:34
pyszna
smakoszek 08.11.2011 10:09
pyszna
berys18 28.10.2011 17:51
super pomysł
Renia1 20.10.2011 22:54
bardzo fajne danie, same witaminki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak