Sposób przygotowania

Z kapusty wykrawamy głąb i wrzucamy do garnka,zalewmy wodą i gotujemy stopniowo wyciągając zparzone liście. Odkładamy by ostygły a w między czasie robimy farsz.Ryż gotujemy w osolonej wodzie,mieszamy z mięsem,cebulą,przyprawiamy Kucharkiem,solą i pieprzem. Farsz zawijamy w kapuście i robimy gołąbki. Gotowe układamy ciasno w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na około godzinę (przkrywamy). Gdy kapusta dość zmięknie zalewamy wszystko sosem (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/172027/sos-do-golabkow.html) i dusimy jeszcze około 10-15 minut.
Gotowe i pyszne! :)

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    gołąbki są smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    moje ulubione danie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !