Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do gołąbków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda ok.1 litr
kostka rosołowa 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1-2 łyżecczki
przyprawa w płynie
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: sos do gołąbków

Wodę zagotować z kostką rosołową. Gdy kostka się rozpuści dodać koncentrat pomidorowy i trochę cukru. Do zagęszczenia sosu mieszamy pół szklanki wody z mąką ziemniaczaną,dolewamy do sosu i zmniejszamy ogień ciągle mieszając. Przyprawiamy przyprawą w płynie i gotowe. Najlepszy sos do gołąbków,ale też i klopsów :) Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 23.10.2012 08:48
pycha
asia92wp 21.04.2012 09:09
smakowite
Marta1986 28.12.2011 12:25
pysznie wygląda:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak