Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z princessą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl
cukier 1 szkl
jaja 3 szt
śmietana 18-procentowa 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
baton 1 kokosowy

Przepis i sposób przygotowania na: babka z princessą

Margarynę, cukier ucierać dodawać pojedyńczo jajka, dobrze utrzeć, mąkę wymieszać z proszkiem i powoli dodawać do masy pod koniec ucierania dodać śmietanę, na sam koniec pokruszoną princessę. Gotowe ciasto przełożyć do wysmarowanej foremki(podłużna do babki) I UPIEC W TEM 200 C około 45min. ostudzoną polać białą polewą lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 28.12.2012 18:36
świetna
Norgiusz 20.04.2012 06:49
super babeczka
fictor123 19.04.2012 20:47
swietny pomysl
Motorek 15.01.2012 17:09
extra
anulka69 29.12.2011 11:51
smaczne
ewaa 09.12.2011 21:24
ciekawy przepis
Dorian 06.12.2011 14:49
pycha
pacpaw 22.10.2011 16:37
tak się składa, że uwielbiam princesse, więc i babka też będzie smakować :o)
pacpaw 22.10.2011 16:37
tak się składa, że uwielbiam princesse, więc i babka też będzie smakować :o)
MAR3STA 18.10.2011 22:50
sypkie i pyszne ciasto
smakoszek 17.10.2011 05:12
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak