Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić. Zwilżyć wodą, ułożyć na sobie, rozwałkować. Piec 20-25 minut w temp. 200 stopni. Podzielić na prostokąty. Posmarować olejem. Żółtka jajek wymieszać z 2 łyżkami mleka. Białka ubić z łyżką cukru. Z resztą mleka, cukru i proszku budyniowego przyrządzić budyń. Zdjąć z ognia, dodać żółtka i pianę. Odstawić na 10 minut, rozsmarować na spodzie ciasta, chłodzić 4 godziny. Drugi płat ciasta pokroić na 10 kawałków. Pokryć lukrem z cukru pudru i soku z cytryny. Gdy zastygnie, ułożyć na kremie. Ciasto pokroić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !