Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka we włoskim sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 0,5 kg
pomidory 2 kg
oliwa
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
papryczka peperoni 2 szt
oregano
majeranek
sól
pieprz
DODATKOWO:
ugotowane ziemniaki
ogórek
śmietana
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka we włoskim sosie

Karkówkę płuczemy i smażymy na oliwie z oliwek z każdej strony. Cebulę obieramy, kroimy w półtalarki i dusimy w rondlu przez 15 minut. Do rondla dokładamy karkówkę, posiekany czosnek, pomidory pokrojone w kostkę a także przyprawy. Sos dusimy 5-6 godzin na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodajemy rozgniecione papryczki i gotujemy kolejną godzinę. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ogórki obieramy, kroimy i opcjonalnie mieszamy ze śmietaną i solą. Mięso kroimy na kawałki i podajemy z ziemniakami i ogórkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 09.10.2011 12:23
Na 0,5kg karkówki 2 kg pomidorów.Zupa ma być?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak