Sposób przygotowania

Karkówkę płuczemy i smażymy na oliwie z oliwek z każdej strony. Cebulę obieramy, kroimy w półtalarki i dusimy w rondlu przez 15 minut. Do rondla dokładamy karkówkę, posiekany czosnek, pomidory pokrojone w kostkę a także przyprawy. Sos dusimy 5-6 godzin na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodajemy rozgniecione papryczki i gotujemy kolejną godzinę. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ogórki obieramy, kroimy i opcjonalnie mieszamy ze śmietaną i solą. Mięso kroimy na kawałki i podajemy z ziemniakami i ogórkiem

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Na 0,5kg karkówki 2 kg pomidorów.Zupa ma być?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !