Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
wiórki kokosowe 5 dag
margaryna 10 dag
jajko 2 szt.
żółtko jajek
cukier puder 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
twaróg 75 dag
budyń waniliowy 1 op.
masło 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 20 dag
cukier wanilinowy 2 op.
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe

Margarynę posiekać z mąką. Dodać wiórki kokosowe, 2 jajka, żółtko, cukier puder, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki na 30 minut. Masło zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodać 3 jajka, twaróg, budyń i proszek do pieczenia, utrzeć. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować na prostokątne placki. Jeden włożyć na dno blachy, piec ok. 5 minut w temp. 200 stopni. Wyłożyć masę serową, przykryć drugim plackiem. Piec jeszcze ok. 1 godziny w tej samej temp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak