Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron rurki z mięsem i sosie włoskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 30 dkg
pomydory 1 kg
oliwa
czosnek 2 ząbki
oregano
pieprz
sól
papryczka peperoni
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki z mięsem i sosie włoskim

dodatkowo:
makaron

Czosnek delikatnie podsmażamy na oliwie a następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i przyprawy sypkie (najlepiej w rondlu). Mięso myjemy, kroimy dużą kostkę i dodajemy do sosu a następnie dusimy około 2-3 godziny. Około 5 minut przed wyłączeniem dodajemy kilka listków świeżej bazylii. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i nakładamy na talerz. Polewamy sosem, kładziemy kilka kawałków mięsa i posypujemy parmezanem. Dekorujemy bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak