Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić, zwilżyć wodą, płaty ułożyć na sobie, rozwałkować. Piec 20 minut w temp. 200 stopni. Przekroić wzdłuż, a potem w poprzek i na pół. Posmarować olejem. Żółtka wymieszać z dwiema łyżkami mleka. Białka ubić z łyżką cukru. Budyń połączyć z 200 ml mleka i resztą cukru. Mleko zagotować, wymieszać z budyniem. Dodać żółtka i pianę. Kremem posmarować spody, schłodzić 4 godziny. Pozostałe ciasto pokroić na 10 prostokątów. Posmarować cukrem pudrem wymieszanym z sokiem z cytryny. Ułożyć na kremie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !