Sposób przygotowania

100 ml mleka wymieszać z 1 łyżką skrobi kukurydzianej. W 1/2 litrze wody rozpuścić 1 kostkę rosołową i 1 łyżkę przyprawy Smak Lata, doprawić suszonym oregano i bazylią, pieprzem i ewentualnie solą, dodać mały koncentrat pomidorowy i łyżeczkę cukru dla złamania kwasu koncentratu. Gotować tak długo aż koncentrat się rozpuści, dodać mleko wymieszane ze skrobią. Gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje, podawać do gołąbków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetny! ja często robiłem z torebki - Amino - miał na mnie niepowtarzalny smak. Ale to było dawno temu, jak jeszcze nie gotowałem :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !