Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w panierce z dodatkiem parmezanu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 plastry
jajko 1 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól
pieprz
oliwa
parmezan starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w panierce z dodatkiem parmezanu

Kotlety rozbijamy młotkiem do mięsa, oprószamy sola i pieprzem z obu stron.
W głęboki talerzu roztrzepujemy jajko.
Na drugim talerzu mieszamy make, bułkę tartą i parmezan.
Mięso obtaczamy najpierw w mieszance maki, potem w jajku i potem znów w mące.
Smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 14.12.2016 10:52
Mniam wyglada przepysznie!
dorota20w 27.10.2011 18:05
ja też :)
banditka 27.10.2011 13:17
mniam lubie parmezan
1j1o1l1a1 08.10.2011 19:56
mniam schabowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak