Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizzerinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
salami 15 plasterków
żółty ser 15 plasterków
oliwki czarne 10 sztuk
kukurydza 4 łyżki
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: pizzerinki

Kroki postępowania

1
Z ciasto francuskiego wyciełam kółka, wycinałam szklanką po nutelli. Pozostałę ciasto zgniotłam, rozwałkowałam i wycinałam i tak jeszcze raz, aż nie zostało mi ciasta. Wyszło mi 30 kółeczek.
Krok 1 - pizzerinki foto
2
Na każde kółeczko położyłam połowe plasterka salami,
Krok 2 - pizzerinki foto
3
połowe plasterka żółtego sera. Posypałam kukurydzą i pokroiłam w plasterki czarne oliwki. Na koniec posypałam oregano.
Krok 3 - pizzerinki foto
4
Takie ciasteczka ułożone na papierze do pieczenia i balszce wsadziłąm do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni. Piekłam ok 12 minut. Tak zasmakowało rodzince, że musiałam drugą blachę szybko wstawiać :)
Krok 4 - pizzerinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 19.05.2012 23:42
ładne minki
IlonaAlbertos 01.03.2012 01:56
Super pomysł.
usmiech 05.12.2011 12:52
ślicznie wyglądają
usmiech 05.12.2011 12:52
ślicznie wyglądają
aginaa 12.10.2011 09:33
polecam
Lotar 08.10.2011 19:13
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak