Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 60 dag
cukier 6 łyżka
ziemniak 75 dag
mąka 20 dag
sól do smaku
roztopione masło 15 dag
żółtko jajek 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z rabarbarem

Rabarbar pokroić na małe kawałki, smażyć ok. 5 minut. Ziemniaki gotować ok. 25 minut w wodzie. Zagnieść je i zmieszać z mąką, masłem, solą i żółtkiem. Zrobić z masy wałeczki, pokroić na 12 części. Zrobić zasmażkę z bułki tartej i masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak