Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna tarta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 10 dag
sól 1/2 łyżeczki
rzodkiewki 2 pęczki
ogórki 2
sól
pieprz
jogurt 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna tarta

Mąkę z solą posiekać z masłem, dodać wodę, zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 30 min. Następnie cienko rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną formę, piec ok. 30 min w 200 stopniach, ostudzić. Rzodkiewki zetrzeć na tarce z dużymi otworami, połączyć z połową jogurtu, przyprawić, pokroić ogórki, dodać resztę jogurtu, sól i pieprz. Przygotowane warzywa ułożyć dekoracyjnie na ostudzonym cieście, od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak