Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1
włoszczyzna 1/2 pęczek
cebula 1
żółtko jajek 2
śmietana 1 szklanka
ryż 1 szklanka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Włoszczyznę po oczyszczeniu pokroić i zalać 1,5 l wody. Następnie dodać liść laurowy, ugotować na małym ogniu, przecedzić, przyprawić. Sok z cytryny rozmieszać z żółtkami i śmietaną, wlać do wywaru, podgrzewać 5 min. nie dopuszczając do wrzenia. Serwować z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 29.11.2011 20:38
fajna
MAR3STA 23.10.2011 22:29
jeszcze takiej zupy nie jadłam, fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak