Sposób przygotowania

Ugotuj ryż. W tym czasie posiekaj cebulę.
W rondlu rozgrzej olej, na nim zeszklij cebulę, dodaj szafran, delikatnie podsmaż. Podlej winem i gotuj ok. 5 min. Dolej bulion rybny i śmietankę. Podgrzewaj dalsze 5 min, nie doprowadzając do wrzenia. W tym czasie pokrój pomidor na ćwiartki, usuń gniazda nasienne miąższ posiekaj w drobną kosteczkę.
Opłucz ryby, osusz, pokrój w grubą kostkę. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj z 2 łyżkami wody. Zagęść sos szafranowy. Dopraw solą i pieprzem kajeńskim i sokiem z cytryny, włóż ryby i na wolnym ogniu przez 5 min gotuj. Dodaj pomidora, delikatnie mieszaj. Potrawkę podawaj z ryżem. Udekoruj listkami kolendry.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !