Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1/2 op
parówki 4 szt
olej do smażenia
warzyw na patelnię 1 op
sól do smaku
pieprz do smaku
keczup pikantny do dekoracji
ser gouda 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z patelni

1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
2. Każdą parówkę kroimy w 4 kawałki i nacinamy głęboko z obu końców na krzyż. Podsmażamy na oleju. Wyjmujemy i przykrywamy.
3. Na tłuszcz po smażeniu wkładamy mrożone warzywa i podsmażamy, co jakiś czas mieszając. Gdy zmiękną, mieszamy z makaronem i parówkami. Chwilę smażymy i doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy serem i polewamy keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 31.10.2013 07:32
też taki robię
caralajna 12.08.2013 08:36
szybko i smacznie
Magdalena1110 21.12.2011 18:30
super
Krystyna32 21.12.2011 11:24
extra
fasola 24.11.2011 20:02
ciekawy przepis, muszę wypróbować
karolina1869 17.11.2011 16:20
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak