Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 2/3 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
budyń malinowy 1 opakowanie
mleko 1/2 litra
śmietana kremówka 1/2 litra
cukier puder 3 łyżki
maliny świeże wg uznania
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
cytryna 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z budyniem

Jajka ubijać z cukrem przez ok. 10 minut. Dodać do nich przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, delikatnie wymieszać, przelać do wysmarowanej formy. Piec ok.25 minut, przestudzić. Jak wystygnie przeciąć na pół. Budyń ugotować na mleku wg przepisu na opakowaniu. Sok z całej cytryny wymieszać z 1/2 szklanki wody i 4 łyżkami cukru. Połową skropić 1 płat biszkoptu, posmarować ciepłym budyniem, przykryć drugim płatem biszkoptu i znowu skropić sokiem z cytryny. Żelatynę namoczyć w 1/2 szklance zimnej wody, rozpuścić ją, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i żelatynę, wymieszać, wylać na biszkopt. Jak stężeje ułożyć na niej maliny. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Jak zacznie tężeć, wylać na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.08.2013 20:14
Fajne ciasto
Ada-Gaba 06.03.2012 06:55
wygląda bajecznie
Dorota76 12.02.2012 14:46
super
Weronika_eM 18.10.2011 22:45
przepyszne ciasto
Jolanta_P-S 08.10.2011 20:38
ale mi narobiłaś smaku na słodkie
owocówka 08.10.2011 12:47
super
agnieszka137 08.10.2011 11:50
cudownie apetyczny placuszek
halina17 08.10.2011 11:41
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak