Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z czerwoną kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 sztuka
majeranek 3 łyżeczki
jabłka 2 sztuki
Goździki całe Prymat 5 sztuk
ocet winny 1 łyżeczka
kapusta czerwona 1 kg
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z czerwoną kapustą

Kaczkę natrzeć majerankiem i solą, nadziać obranymi, pokrojonymi jabłkami, zaszyć i włożyć do lodówki. Następnego dnia polać gorącą wodą i piec. Gdy nieco zmięknie pokroić na porcje i piec aż będzie miękka. Kapustę poszatkować, zalać małą ilością wody i zagotować.. Dodać łyżeczkę octu winnego, pokrojone jabłka, goździki, trochę tłuszczu z kaczki i sól. Dusić do miękkości. Kaczkę podać z czerwoną kapustą i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak