Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z suszonymi śliwkami i gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duży kurczak 1 sztuka
masło 15 dag
suszone śliwki 5 dag
zsiadłe mleko 1/2 litra
ostra musztarda 2 łyżki
pęczek natki pietruszki
sól
gruszki 5 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z suszonymi śliwkami i gruszkami

Kurczaka nafaszerować suszonymi owocami i posiekaną natką pietruszki, dokładnie zaszyć. Posolić, natrzeć musztardą, włożyć do garnka, zalać zsiadłym mlekiem i zostawić w lodówce na noc. Brytfannę wysmarować masłem i ułożyć w niej wyjętego z marynaty kurczaka. Piec ok. 40 min w piekarniku rozgrzanym do 200 st. Można podawać na gorąco z sosem z pieczenia lub na zimno z dowolnym pikantnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak