Sposób przygotowania

Rodzynki sparzyć, wymieszać z cukrem i adwokatem. Jabłka obrać u góry (gdzie ogonek) wykroić dziurkę przez którą delikatnie wyciągnąć gniazda nasienne. Włożyć rodzynki z adwokatem.
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodając płaską łyżeczkę cukru. Resztę cukru mieszamy z mąką. Rozpuszczamy margarynę i schładzamy po czym wlewamy do mąki to samo robimy z wyrośniętymi drożdżami. Zagniatamy ciasto i odkładamy do wyrośnięcia po czym wałkujemy wykrawając 10 kwadratów którymi oblepiamy jabłka. Jabłka w cieście smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy około pół godziny w 190stopniach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !