Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczane carpaccio

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 2 szt
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
pieprz
sól
miód 1 łyżeczka
przyprawa wloską
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczane carpaccio

Buraki obieramy ze skórki- gotujemy- chłodzimy.
Każdy burak kroimy na cienkie plastry, solimy, pieprzymy i układamy na talerzyku.
Z oliwy, octu, miodu i czosnku robimy sos- polewamy nim buraki- posypujemy przyprawą włoską.
Całość przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na minimum godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 25.12.2011 17:14
coś dla mnie
magical66 05.11.2011 13:11
smaczne
przejs 11.10.2011 00:22
Nie jadłam takich buraczków nigdy..Czas chyba to zmienić :)
Kuchareczekjeden 09.10.2011 19:37
smaczne buraczki
AgaS10 09.10.2011 11:11
podoba mi się...zwłaszcza,że bardzo lubię buraki:)
Dorota59 08.10.2011 19:17
super
pioge7 08.10.2011 13:01
fajne
agnieszka137 08.10.2011 11:51
ja bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak