Sposób przygotowania

Wodę zagotować z margaryną.
Wsypać mąkę i bardzo energicznie mieszając gotować około 2 minut.
Należy uważać aby z mąki nie zrobiły się grudki.
Tak ugotowany budyń wystudzić, gdy wystygnie ucierać mikserem dodając po jednym jajku.
Gotową masę nałożyć do szprycy i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kwiatki zostawiając odstępy.
Ciasto ptysiowe piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.
Zimne ptysie przekroić w poprzek.

Serek utrzeć z malinami.
Śmietanę ubić ze śmietan fixem i cukrem waniliowym.
Serek połączyć ze śmietaną.
Masę malinową nakładać na spodnie części każdego ptysia, przykryć górną warstwą.
Wszystkie ciastka posypać cukrem pudrem a na środku nałożyć po łyżeczce masy malinowej i położyć po jednej malinie oraz listku bazylii.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !