Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowy pieróg z pieczarkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe:
pieczarki 20 dag
por 1 sztuka
ser mozarella 1 kula
sól
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa
Czarnuszka nasiona Prymat
bertram

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowy pieróg z pieczarkami i serem

Przepis na ciasto drożdżowe tu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155813/podstawowe-wloskie-ciasto-drozdzowe.html .

Pieczarki i pora kroimy w plasterki, ser ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Pieczarki i pora podsmażmy na oliwie - tak, żeby pozbyć się nadmiaru wody, doprawiamy solą i pieprzem. Można bardziej kombinować z przyprawami, ale według mnie sól i pieprz w zupełności wystarczą. Studzimy, dodajemy ser.

Ciasto drożdżowe rozwałkowujemy na kwadrat. Wykładamy farsz. Zawijamy jak makowiec/roladę i zlepiamy brzegi. Smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy bertramem i czarnuszką.
Pieczemy około 45 minut w temperaturze 160 stopni (termoobieg).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 29.11.2011 13:48
dobre
Jaheira11 24.11.2011 22:15
apetycznie wygląda- ciekawe jak smakuje ....
Justyna Jussstiii 30.10.2011 19:09
pycha
Bartolomeo 18.10.2011 09:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak