Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana kukurydza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukrydza w kolbach 2 sztuki
mleko 1 szklanka
cukier 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana kukurydza

Wbrew pozorom nie jest łatwo dobrze ugotować kukurydzę. Kiedyś dowiedziałam się, że sekret tkwi w dodaniu szklanki mleka i cukru do gotowania. Wody do gotowania nie solimy, cała reszta jest banalnie prosta.
Kolby kukurydzy dzielimy na pół, wrzucamy do wrzącej wody z mlekiem, gotujemy około 20-30 minut. Podajemy oprószone solą i posmarowane masłem. W sezonie gilowym można je jeszcze przez chwilę podpiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak