Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciacha z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
masło 1/2 kostki
cukier 4 łyżki
jaja 1 sztuka
cynamon 1 łyżeczka
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciacha z bananami

1. Masło, cukier i mąkę siekamy nożem. Dodać jajko i zagnieść. Wstawić na 10-15minut do zamrażalnika.

2. Wyjąć i rozwałkować ciasto (blat obsypać delikatnie mąką).

3. Każdego banana pokroić na 3-4 części.

4. Kawałki banan poukładać na cieście i posypać odrobiną cynamonu. Ciasto rozdzielać tak aby oblepić nim całego bana (zostawiając w środku troszeczkę wolnego miejsca).

5. Ułożyć zlepioną częścią do dołu na blaszce. Piec ok 20-30 minut aż będą rumiane w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak