Sposób przygotowania

Do miski wbić całe jajka, dodać cukier i dokładnie ubić. Masło rozpuścić w garnuszku i wystudzić. Ciągle ubijając dodać wystudzone masło. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej i wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części. Do jednej części wsypać kakao, do drugiej kisiel. Każdą część oddzielnie wymieszać. Ciasta kolejno wlewać do przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut. Po ostudzeniu wyjąć z formy i oblać rozpuszczoną czekoladą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj dawno nie robiłam tej babki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    piękna i pyszna,brawo !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    cudo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajnie wygląda taka babka
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Kolorowa:) Takiej jeszcze nie próbowałam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie proste i smaczne ciacho.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !