Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana w trzech kolorach.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
masło 10 dag
mąka tortowa 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/4 szkl
cukier 1/2 szkl
kakao 1 łyżka
kisiel żurawinowy 1/2 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
czekolada deserowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana w trzech kolorach.

Do miski wbić całe jajka, dodać cukier i dokładnie ubić. Masło rozpuścić w garnuszku i wystudzić. Ciągle ubijając dodać wystudzone masło. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej i wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części. Do jednej części wsypać kakao, do drugiej kisiel. Każdą część oddzielnie wymieszać. Ciasta kolejno wlewać do przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut. Po ostudzeniu wyjąć z formy i oblać rozpuszczoną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.12.2013 22:56
Takie proste i smaczne ciacho.
edi 23.04.2012 21:42
Kolorowa:) Takiej jeszcze nie próbowałam:)
barbara11561 23.02.2012 07:38
pysznie wygląda
Iwona51
Iwona51 07.01.2012 11:11
fajnie wygląda taka babka
Seba 29.12.2011 13:16
cudo
Wacław 08.10.2011 21:09
piękna i pyszna,brawo !
Dorota59 07.10.2011 22:07
oj dawno nie robiłam tej babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak