Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z gotowanego mięsa.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 kg
masło 10 dag
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 1 szt
por 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
gałka muszkatołowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z gotowanego mięsa.

Mięso umyć, włożyć do garnka zalać gorącą wodą, dodać obrane warzywa, oprócz cebuli, liść laurowy i ugotować do miękkości, ostudzić. Z zimnego mięsa usunąć kości a mięso przemielić w maszynce. Na 1 łyżce masła zeszklić drobno posiekaną cebulę. Pozostałe masło włożyć do miski i utrzeć. Następnie do utartego masła dodać zmielone mięso, zeszkloną cebulę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną gałka muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.08.2012 11:54
Fajny pomysł na pastę.
irenka 18.05.2012 13:19
fajny przepis
Motorek 19.03.2012 09:43
pycha
mirosława4 16.03.2012 20:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak