Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fettunta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 15 dag
olej
bułka paryska 1 szt.
masło 1 łyżka
kapary 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól
oliwki czarne 20 szt.
parmezan 3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: fettunta

Wątróbkę smaż 5 min. na mocno rozgrzanym oleju. Ostudź i zmiksuj z masłem, wymieszaj z posiekanymi oliwkami i kaparami. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Bułkę pokrój w kromki, każdą posmaruj z jednej strony oliwą, a z drugiej pastą z wątróbki. Posyp startym parmezanem i zapiekaj 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 04.12.2011 13:32
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak