Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito i dać na stolnicę. Dodać masło i posiekać razem to nożem. Dodać cukier puder i cukier wanilinowy, dalej wyrabiać nożem. Na koniec dodać żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Dać do lodówki na ok. 30 minut. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Przekładać na brytfannę wysmarowaną masłem. Na każde ciastko wyłożyć trochę dżemu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. przez ok. 15 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    muszą być smaczne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    mniam takie lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dawno nie robiłem takich ciastek
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    na pewno spróbuję je zrobić z dzieckiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Karolina jak będziesz robić daj znać, wpadnę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !