Sposób przygotowania

Do rondelka włożyć masło, dodać pokrojone w krążki pory i zeszklić. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na cząstki, wsypać do podsmażonej pory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Na patelni rozgrzać oliwę. Wątróbkę umyć, oczyścić i podsmażyć na oliwie. Następnie wątróbkę przełożyć do pomidorów, wymieszać i dusić do momentu gdy po przekrojeniu kawałka wątróbki nie cieknie krew. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    z porem nie robiłam, świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    wątróbki w takim wydaniu jeszcze nie widziałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nie przepadam za wątróbką, ale połączenie wydaje się być bardzo ciekawe.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    z porem jeszcze nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne i ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !