Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z porem i pomidorami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z drobiu 1/2 kg
por 1 szt
pomidory 3 szt
masło 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z porem i pomidorami.

Do rondelka włożyć masło, dodać pokrojone w krążki pory i zeszklić. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na cząstki, wsypać do podsmażonej pory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Na patelni rozgrzać oliwę. Wątróbkę umyć, oczyścić i podsmażyć na oliwie. Następnie wątróbkę przełożyć do pomidorów, wymieszać i dusić do momentu gdy po przekrojeniu kawałka wątróbki nie cieknie krew. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.11.2013 23:19
bardzo smaczne i ciekawe połączenie
mirosława4 29.11.2013 15:33
z porem jeszcze nie próbowałam
IlonaAlbertos 09.04.2013 09:45
Nie przepadam za wątróbką, ale połączenie wydaje się być bardzo ciekawe.
Seba 14.09.2012 09:19
smaczna
Motorek 10.07.2012 16:27
pycha
przejs 17.10.2011 20:41
wątróbki w takim wydaniu jeszcze nie widziałam
agnieszka137 07.10.2011 23:03
z porem nie robiłam, świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak