Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, dodać cukier oraz cukier waniliowy.
Wbić jajko i dodać mleko – wymieszać łyżką.
Ciasto powinno być dosyć gęste.
Ciasto odstawić na 20 min by odpoczęło a mąka spęczniała.
Na natłuszczoną olejem patelnię wylewać małe porcje ciasta.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Miałam robić na śniadanie jajecznicę ,ale narobiłaś mi ochoty na racuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    ja też je bardzo lubię na śniadanie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    supcio
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śliczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super na śniadanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !