Sposób przygotowania

Kurczaka najpierw oczyszczamy a potem myjemy w środku i na wierzchu nacieramy solą , pieprzem i przyprawą do kurczaka , cytrynę sparzyć wrzątkiem , z połowy otrzyj skórkę i wyciśnij sok a resztę pokój w plasterki . Zioła takie jak bazylia , oregano , rozmaryn i tymianek tylko świeże myjemy suszymy i odrywamy listki posiekać . Wymieszać z sokiem i skórką z cytryny a także z miodem i oliwą i tą marynatą posmaruj kurczaka w środku i na zewnątrz całego wstawiamy do lodówki na 3 godziny . Kurczaka wraz z marynatą przekładamy do rondelka wlej szklankę wina i dusimy do 50 minut od czasu do czasu przewrócić kurczaka na drugą stronę , pod koniec duszenia wrzuć do sosu plasterki cytryny .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniammnima
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubi? kurczaka z cytryn?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !